aqil's FotoPage

By: aqil marzuqi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 10-Nov-2008 15:35 Email | Share | | Bookmark
Enakyo, GIFU

 
jambatan tu kiteorg akan pi nanti
 
View all 45 photos...
Quote:
Salam Semua...
...hari nih lepas sarapan di joyfull (betui ke eja,lupa daaaa)...
...kiteorg bertolak ke Enakyo dlm 20 minit gak...
...sampai di Enakyo,kiteorg ronda2 di daratan dulu...
...pastu naik bot laju tu 30 minit...
...pastu pi atas jambatan antara genting tu...
...subahanallah cantiknye ciptaan Illahi...

::kat belakang tu jambatan yg akak kiteorg pi lepas ni...


::antara pemandangannye...


::dlm bot laju...


::kat luar bot...


::sukenye aqil main lompat2 atas batu tu...


::nih aqil offer nak amik...


::kata kepten bot tu,batu nih cam sykt yg nak bankrup...sebiji2 jatuh...


::cantikkan...


::ade tema park kat blkg tu...


::bot yg kiteorg naik tadi...nih dr atas jambatan warna merah tu...


::last posing...sblm balik....




Sunday, 9-Nov-2008 15:18 Email | Share | | Bookmark
Hotel Hatagoya Toki, GUFI & Toki Outlet

 
 
 
View all 12 photos...
Quote:
[b]Dah penat pusing di Kanazawa, kiteorg lajak ke wilayah sebelah, GIFU...
...sbnrnye hotel yg akan kiteorg menginap tu takde lah susah noi...
...keluar cbg HW nampak hotelnye...
...tp dek simpang masuk hotel nye dipenuhi lalang2, terlajak ler kami...
...dah tu pusing2 punya pusing...
...dekat setengah jam gak baru leh sampai situ...
...aduiii.... hawait ler diorg tak clear kan semak tu...
...mujur ler bilik nye nice...sesuai kalu sesiapa yg familynya ramai...
...utk pengetahuan korang yg lawoknye mlm tu kiteorg je yg menginap kat situ...
...lawak lak...
...pas2 check in, solat kiteorg kuar pi Outlet Toki...
...kat sane aqil sempat gak nak sambar lego...
...pusing den...

::Bergaya ngan baju baru...


Sunday, 9-Nov-2008 14:56 Email | Share | | Bookmark
Istana KANAZAWA

 
 
 
View all 20 photos...
Quote:
N3 jalan2 pusing istana lak ya...
...lepas abis, opsss lebih krg 70% jelajah taman jepun tu...
...kiteorg pusing2 plak kat istana nya...
...istana nih lain sikit dr yg biase kiteorg pi...
...biase istananya byk tingkat, tp yg nih panjang cam ketapi...
...kali nih malas nak masuk dah dek istananya kebanyakkan dah dibaikpulih...
...walaupun ciri2 senibina tu dikekalkan...ape2 pon layan ekkkk...

::Panjang kan...kan...istana nya...::



Sunday, 9-Nov-2008 13:05 Email | Share | | Bookmark
Pandangan Siang di Kenrokuen @KANAZAWA

 
 
 
View all 24 photos...
Quote:
Nih sambungan di Kenrokuen lg...
...dek mlm tu kiteorg amik gambo tak berape clear...
...n tak jelajah semua tempat...
...so pepagi pas sarapan kiteorg ke taman nih lagi...
...itu pon tak 100% leh jelajah...
...kaki dah sakit...
...tapi leh ler dlm 70% kot...
...besarrrrrr ooooooo tempat nih...
...kalu duk sebelah umah hari2 kite pi...
...pas jelajah sini kiteorg simpan sikit tenaga tuk berjalan kat istana sebelah taman nih plak...
...jom jamu mata dulu ekk...



::Pokok kat belakang tu dah siap pakai baju, sebagai langkah berjaga2 nak masuk musim sejuk ::


::Ade selumbar kat kaki aqil...mane dia dpt pon tak tau... ::


::Bunga sakura yg sesat berbunga di musim luruh ::


::Tgk aqil boleh jalan sendiri...fuiissssshhh...::


::Hawait perahu nih tak gerak2...?::


::Anakda kite nih pantang nengok ikan...mujur takde roti or biskut kat tangan dia...kalu dak sure jdk rezeki ikan,bior pun diri sendiri lapo... ::


::On the way keluar dah nih...byk betui kedai yg jual brg2 cenderama cam kat asakusa,sini nye mahal ooo.....::


Saturday, 8-Nov-2008 14:29 Email | Share | | Bookmark
Pandangan Malam di Kenrokuen @KANAZAWA

istana
 
 
View all 17 photos...
Quote:
Salam kembali...
...sampai di Kanazawa, jam dah sekitar 2.30 pm...
...carik punya carik hotelnya, sesat masuk jalan 1 hala...
...sampai ahh kat hotel sekitar jam 3.15 pm,...
...dek tak leh lg check in so cdg nak g koen dl...
...sekali tgk aqil cam lapo je...
...so tunggu je sambil mkn bekal kat lobi...
...dah check in & solat...
...rehat sat,lepas magrib kiteorg kuar...
...janji ngan family akak hana nak jumpe kat koen...
...kiteorg ngan compiden,ingat leh g sendiri...sekali sesat ooooo...
...ngan sejuk2, dekat 30 mnt berjalan baru sampai koen tu...
...tu ler akak hana offer nak mai amik kerek...
...nak pi sendiri ...
...so pandangan mlm tu kuren sikit,opss...byk ler dek kaki3 tertinggal dlm kete...
...byk lugiiiiiiiii...
...view cantik2,nak snap lak jdk cam gitu...
...lepas balik koen,kiteorg mkn mlm kat umah akak hana...
...byk betui mknn nye...
...ada satey goreng,nasi impit,kuah kacang,lodeh,sambal telur,puding,kek n kueh gunting...
...terbongkang rasenye balik tu,kekenyangan...
...siap tapau puding tu lagi...tapi ape kan daya...kite tertinggal lak dlm peti ais...
...takpe tepung kastart dah ade...nanti kite godehkan...
(tp gambo makan2 lupe lah nak amik...sedapnye pasal)
...ape2 pon mekasih daun keladi ya...lain kali kami singgah lagi...
...jemput gak ya mai umah kami yg tak seberape nih...
...yuk layan je ler...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net